A Talaj az Életünk Alapja!

A Talaj az Életünk Alapja!

A Talaj az Életünk Alapja!

Talajismereti és talajvédelmi útmutató

Book | May 02, 2022
Related area of expertise: Resilience

A talaj létfontosságú az emberiség számára, ezért mindannyiunk közös érdeke számos más természeti és környezeti érték mellett, a talajok védelme. A „termőtalaj” alapvető feltétele a biomassza, az élelmiszer, a takarmány és több ipari felhasználású alapanyag stabil előállításának. A talaj jelentősége azonban nem merül ki abban, hogy biztosítja az emberek és az állatok számára a táplálékot, hanem sokoldalú természeti erőforrásként, a többi erőforrással kölcsönhatásban a földi élet nélkülözhetetlen eleme.

Az emberiség túlélése érdekében a talaj hasznosítását nem szabad alárendelni a pillanatnyi szükségleteknek, szem előtt kell tartanunk a talajkészlet hosszú távú megőrzését. A fenntartható talajhasználat feltételezi a talajkészletek ésszerű hasznosítását és védelmét, illetve funkcióképességének megőrzését is.

Az ebben a kiadványban leírt ismeretanyag összefoglalja a CEEweb a Biológiai Sokféleségért Egyesület e-learning felületén található teljes tananyagot.

Downloads

Please, donate to help save biodiversity!

When you support CEEweb, you are helping us ensure the conservation of biodiversity in Central and Eastern Europe. Would you like to do something for the environment but you do not have the capacity for it? Then please donate us and support CEEweb’s work to protect our natural heritage!

Donate Now!

Become a CEEweb Member!

CEEweb for Biodiversity is a network of organisations from Central and Eastern Europe striving to conserve the natural heritage of the region.